Θέλουμε καλύτερη Ευρώπη και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε, διαμηνύει ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης σημειώνοντας ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να προβληματιζόμαστε αν θέλουμε περισσότερη ή λιγότερη Ευρώπη. «Αυτή την τετραετία τα ζήσαμε όλα τολμώ να πω. Και την έκρηξη του μεταναστευτικού, την τρομοκρατία και το Brexit, ζητήματα τα οποία δοκίμασαν τις αντοχές της ΕΕ. Τα πέρασε τα τεστ αλλά σε χαμηλό βαθμό. Έδειξε ότι έχει αντοχές αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι, στο κομμάτι επίλυσης, οι πολίτες περίμεναν κάτι περισσότερο στο να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα.
Έχουμε μπροστά μας το Brexit που θα δημιουργήσει νέους κλυδωνισμούς, θα είναι μια νέα Ευρώπη χωρίς την παρουσία του Ηνωμένου Βασιλείου. Ίσως να είναι καλύτερη η Ευρώπη, διότι είναι γνωστές οι πολιτικές που δεν ήθελαν η Ευρώπη να πάει μπροστά και με τη στάση τους περιόριζαν αυτή την προοπτική. Να θυμίσω όταν έγινε το τσουνάμι και έσπευσε η Ευρώπη να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια και δεν αποδέχθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή θα αποτελούσε ενέργεια στο πλαίσιο εξωτερικής πολιτικής. Τώρα δημιουργούνται νέες ευκαιρίες και είναι μια χρυσή ευκαιρία για κοινή εξωτερική πολιτική και κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας, κάτι που επιθυμούμε και εμείς στην Κύπρο.
Βελτιώσαμε τις σχέσεις με τους Σοσιαλιστές
Θεωρώ σημαντική τη βελτίωση των σχέσεων μας με τους Σοσιαλιστές, οι οποίες μετά το 2004 είχαν ψυχραθεί και κυρίως το ότι δε βρίσκαμε ανταπόκριση στις δικές μας τοποθετήσεις. Σήμερα είμαστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο σχέσεων, δύο ομάδες σοσιαλιστών Ευρωβουλευτών επισκέφθηκαν την Κύπρο μετά από δική μου πρόσκληση. Συμμετείχα στη μικρή ομάδα στην οποία συμμετέχουν Ρώσοι βουλευτές από τη Δούμα και πραγματοποιούμε συναντήσεις πρώτη φορά μετά από την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, είχα την αναφορά για το μεταναστευτικό, την ευθύνη εκ μέρους της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων καθώς είμαι ο μοναδικός Έλληνας που συμμετέχει στην επιτροπή για την τρομοκρατία. Συμμετέχουν 30 βουλευτές από του 751 οι προκλήσεις είναι πολλές.
Επιθυμώ να συνεχίσω στην Ευρωβουλή
Επιθυμώ να συνεχίσω εκείνο το οποίο άρχισα, επειδή στην πολιτική, ικανοποίηση δεν προσφέρουν τα λίγα που έχεις πετύχει, πρέπει να βάζεις πολύ ψηλότερους στόχους, για το καλό του τόπου πάνω απ’ όλα. Η Κύπρος έχει έξι Ευρωβουλευτές και χρειάζεται πολύ δουλειά, πρέπει να έχει ισχυρές φιλίες και κυρίως να σε εκτιμούν οι Ευρωπαίοι εταίροι σου, για να μπορείς να κάνεις πράγματα για τον τόπο σου.
Πηγή: http://www.philenews.com/european-union/eidiseis/article/587138/papadakis-prosdoko-se-kalyteri-evropi-choris-to-in-basileio