Το έργο μου

 

Το 2014 με την εκλογή μου στο Ευρωκοινοβούλιο έδωσα μια υπόσχεση ότι θα δουλέψω σκληρά για να αποδείξουμε ότι αυτή η μικρή πατρίδα μπορεί και έχει ρόλο και ότι θα επιστρέφω για να σας ενημερώνω και να λογοδοτώ σε εσάς  για την δράση μου.


Προσπάθησα να τηρήσω τις υποσχέσεις μου.


Πέντε χρόνια μετά, νιώθω περήφανος που μου δώσατε το δικαίωμα να  αγωνιστώ για μια καλύτερη Κύπρο, μέσα από μια καλύτερη Ευρώπη.


Ανήκω στην Πολιτική Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, την δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ανήκοντας σε μια τέτοια ομάδα, έχουμε τη δυνατότητα να επηρεάζουμε τις αποφάσεις και να δημιουργούμε συμμαχίες με άλλους Σοσιαλιστές συναδέλφους, από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Με άλλα λόγια, η συμμετοχή μου στην εν λόγω Πολιτική Ομάδα, μου έδωσε την ευκαιρία να επηρεάσω πολιτικές, να κάνω παρεμβάσεις και να προσφέρω πολύ περισσότερα στην Κύπρο μας αλλά και σε όλους εσάς.


Σε αυτά τα πέντε χρόνια, οι παρεμβάσεις μου είναι αναρίθμητες, θα προσπαθήσω όμως να μεταφέρω ορισμένες από αυτές.


Με δική μου πρωτοβουλία, η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, επισκέφθηκε το Λιμάνι της Λάρνακας, για να διενεργήσει αυτοψία σε σχέση με καταγγελίες πολιτών, για επικίνδυνες και επιβλαβείς δραστηριότητες στην περιοχή.


Με δική μου πρωτοβουλία, και πάλι, πραγματοποιήθηκε διερευνητική επίσκεψη στην Αμμόχωστο, με στόχο να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα για την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.


Υπήρξα σκιώδης εισηγητής για την βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών σε φθηνά και ασφαλή φάρμακα.


Υπήρξα επίσης, σκιώδης εισηγητής για την σημασία του νερού, ως ανθρώπινο αγαθό.


Ήμουν εισηγητής της γνωμοδότησης για τη μετανάστευση και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.


Το #WiFi4EU είναι ένα σημαντικό και καινοτόμο βήμα στην ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, σε δημόσιους χώρους, για το οποίο υπήρξα, επίσης, σκιώδης εισηγητής.


Απέστειλα γραπτές ερωτήσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θίγοντας και εγείροντας ζητήματα που απασχολούν την Κυπριακή κοινωνία. Με αυτό τον τρόπο, παρακινούσα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει δράση για τα θέματα των ναρκωτικών στα σχολεία, της μικρής διάρκειας του ανεργιακού επιδόματος στην Κύπρο, για τα δικαιώματα των αναπήρων, για την βοήθεια στους αγρότες και για πολλά άλλα ζητήματα που προβληματίζουν τον Κύπριο και Ευρωπαίο πολίτη. 
Το έργο μας δεν τελειώνει εδώ…
Με την δική σας στήριξη… 
Συνεχίζουμε με καθαρές κουβέντες